Ващиковський: Польща підтримує політику санкцій проти Росії

Ващиковський: Польща підтримує політику санкцій проти Росії
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський

У міжнародній площині Польща обіцяє не сприймати анексії Криму чи ініціювання Росією сепаратизму в Україні

Польща продовжує підтримувати Україну на міжнародній арені, зокрема у питанні агресії Москви проти Києва.

Про це, підсумовуючи два роки перебування на посаді глави Міністерства закордонних справ Польщі, заявив глава польської дипломатії Вітольд Ващиковський, повідомляє «Укрінформ».

«Польща підтримує Україну на політичному, дипломатичному, військовому, економічному рівнях та у питанні трансформації устрою країни. У міжнародній площині ми не сприйняли і не сприймемо дій проти України, анексії Криму чи ініціювання Росією сепаратизму в Україні», - заявив Ващиковський.

Він додав, що польська оцінка ситуації навколо російсько-українського конфлікту у значній мірі вплинула на рівні ЄС на збереження санкцій проти Росії за те, що Москва не реалізовує Мінських домовленостей.

Глава МЗС Польщі також зазначив, що Варшава активно діє щодо призупинення будівництва газопроводу «Північний потік-2», який Польща вважає «політичною ініціативою, політичним інструментом, який загрожує безпеці нашого регіону».

Нагадаємо, раніше видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В’ятровичу заборонено в’їзд до Польщі. 

Також, за даними цього польського видання, Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд В'ятровичу.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон ґрата, тільки підкреслив, що «цей список надто короткий».

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: