Головного підозрюваного у вбивстві фотокореспондента Розвадовського можуть випустити на свободу вже 23 червня

Головного підозрюваного у вбивстві фотокореспондента Розвадовського можуть випустити на свободу вже 23 червня
ogo.ua

Захисник підозрюваного заявив, що Полушкин вже досить відсидів у СІЗО і його потрібно випустити в соціум

У четвер, 23 червня Дарницький районний суд Києва винесе вирок головному підозрюваному у вбивстві відомого українського фотографа Віталія Розвадовського. Про це редакції стало відомо від сестри Віталія Дарії Розвадовської.

За її словами, є три позиції. Адвокати потерпілих вимагають максимального покарання - 15 років, прокурор - 13 років, а захисник підозрюваного адвокат Віктор Чевгуз заявив, що Ярослав Полушкин вже досить відсидів у СІЗО і його потрібно випустити в соціум. При цьому трьом учасникам вбивства прокуратура запропонувала обмежити громадськими роботами. Рішення буде прийматися колегією суддів на чолі з суддею Тетяною Щасною.

Нагадаємо, Віталій Розвадовський був убитий 28 листопада 2011 року близько 23:00 за адресою Харківське шосе, 168 у Києві. Вбивця Ярослав Полушкин завдав 19 ударів ножем в обличчя і шию. Від отриманих поранень Віталій помер в лікарні швидкої допомоги. Вбивця був затриманий наступного дня. Повідомлялося, що в день вбивства він заманив Віталія Розвадовського на 11-й поверх житлового будинку для того, щоб нібито віддати йому телефони. За матеріалами слідства, підозрюваний запросив собі на допомогу трьох знайомих. Щоб забезпечити собі алібі, ці особи повинні були напасти на них і відібрати речі.

«Але в момент нападу все пішло не так, як планував основний підозрюваний - Розвадовський почав тікати, однак зміг добігти лише до другого поверху багатоповерхівки, де і сталося вбивство», - повідомляв у 2011 році заступник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Дмитренко. За його інформацією вбивство Віталія Розвадовського планувалося два місяці.

Суд над Ярославом Полушкіним почався в травні 2012 року, і триває вже більше 4 років.

Слід зазначити, що Ярослав Полушкин провів в СІЗО вже 4,5 року, що за «законом Савченко» прирівнюється до 9 років ув'язнення. Таким чином. Залежно від вироку, вбивця може вийти на свободу вже найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: