Вчені назвали причину зростання кількості ураганів у світі

Вчені назвали причину зростання кількості ураганів у світі

Модель HiFLOR дозволяє тепер передбачати появу ураганів протягом одного сезону

Міжнародна група вчених опублікувала дослідження, яке описує одну з версій збільшення кількості ураганів на планеті з 2017 року. На думку вчених, цьому сприяло потепління Атлантичного океану.

Робота науковців оприлюднена у журналі Science, пише видання про науку Naked-Science.

У минулому році на США обрушились 3 потужних урагани: «Ірма», «Харві» і «Марія». У 2018 році південні штати США постраждали від урагану «Флоренс», в інших частинах світу катаклізми продовжують завдавати шкоди населенню.

Вчені застосували високоточну кліматичну модель (HiFLOR) і виявили, що при подальшому підвищенні температури кількість ураганів може збільшитися.

HiFLOR — високоточна модель прогнозування клімату, створена у Лабораторії динаміки геофізичних рідин, що відноситься до Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Модель здатна симулювати міжрічну зміну частоти ураганів в історичній перспективі. 

Відповідно до цієї моделі, основною причиною ураганів у минулому році стало аномальне потепління Атлантичного океану. Раніше вважалось, що часті урагани спричиняли явища Ель-Ніньо і Ла-Нінья — періодичні коливання температури поверхневого шару води.

Глава дослідження Хіроюкі Муракамі пояснив, що модель HiFLOR дозволяє тепер передбачати появу ураганів протягом одного сезону. Крім того, вона дає можливість оцінити внесок зміни клімату в цей процес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: