Вчені з'ясували, як довго коронавірус живе на медичних масках

Вчені з'ясували, як довго коронавірус живе на медичних масках
Якщо ви носите хірургічну маску, важливо не чіпати її зовнішню поверхню руками

Науковці були здивовані, дізнавшись, як довго вірус може триматися на поверхні хірургічних масок

Вчені з Університету Гонконгу вивчили, як довго коронавірус залишається заразним на різних поверхнях за кімнатної температури. За їхніми даними, на зовнішній поверхні хірургічної маски коронавірус зберігається до семи днів.

Відповідне дослідження було опубліковано в науковому журналі Lancet.

Відзначається, що на папері для принтера вірус зберігався менше трьох годин, на обробленому дереві і одязі зникає на другий день. На склі і банкнотах вірус тримався до чотирьох днів, а на нержавіючому металі і пластмасі зберігався протягом чотирьох - семи днів.

Вчених здивувало, що дуже мала, але знайдена кількість вірусу, здатного до зараження, зберігалася на поверхні хірургічної маски на сьомий день.

«Це те, чому дуже важливо, якщо ви носите хірургічну маску, не чіпати її зовнішню поверхню руками», - розповів виданню South China Morning Post один з авторів дослідження.

У той же час, дослідження показало, що на всіх поверхнях концентрація вірусу швидко знижується.

Вчені підкреслили, що їх результати не обов'язково відображають можливість заразитися вірусом при випадковому контакті, так як його присутність у дослідженні виявляли лабораторним обладнанням, а не пальцями або руками, як у повсякденному житті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: