Японія безплатно передасть Україні ліки, нібито ефективні проти Covid-19

Японія безплатно передасть Україні ліки, нібито ефективні проти Covid-19

«Авіган» - визнаний препарат для лікування грипу нового типу, але ефективність його використання для лікування Covid-19 поки що не підтверджена

Передача Україні медикаментів здійснюватиметься через ООН

Японія пообіцяла безкоштовно передати Україні лікарський препарат «Авіган», який може бути ефективним у лікуванні нового коронавірусу Covid-19.

Про це повідомляє японська газета yomiurі з посиланням на міністра закордонних справ Японії Тошіміцу Мотеґі.

Зазначається, що міністерство закордонних справ Японії 7 квітня оприлюднило рішення про надання препарату 20 країнам, у тому числі Україні, через ООН.

В коментарі «Укрінформу» посол Японії в Україні Такаші Кураї повідомив, що «Авіган» - визнаний препарат для лікування грипу нового типу, але ефективність його використання для лікування коронавірусної інфекції Covid-19 поки що не підтверджена, тривають клінічні дослідження.

«Багато країн висловлюють до нього свій інтерес, оскільки є повідомлення про зменшення вірусного навантаження в результаті використання препарату та покращення симптомів у хворих», - сказав посол.

За його словами, Японія вирішила збільшити кількість клінічних досліджень «Авігану» шляхом надання його на безвідплатній основі іншим країнам.

Як пояснив Такаші Кураї, передача медикаментів здійснюватиметься через Управління ООН з обслуговування проєктів.

До слова, у США почали випробовувати вакцину від коронавірусу.

До слова, у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування корона вірусу проводять «з неймовірною швидкістю».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: