Венеціанська комісія закликала Угорщину скасувати пакет законів «Зупинити Сороса»

Венеціанська комісія закликала Угорщину скасувати пакет законів «Зупинити Сороса»

Експерти Венеціанської комісії вважають, що пакет законів перешкоджає наданню допомоги біженцям

Венеціанська експертна комісія Ради Європи закликала угорську владу скасувати антимігрантський пакет законів «Зупинити Сороса»

Про це йдеться на сайті Ради Європи.

«Положення угорського законодавства несправедливо криміналізують організовану діяльність неурядових організацій, не пов’язану безпосередньо з матеріалізацією нелегальної міграції, включно з «підготовкою чи поширенням інформаційних матеріалів» чи «ініціювання запитів про надання притулку мігрантів», — йдеться у заяві.

Також експерти Венеціанської комісії вважають, що пакет законів перешкоджає наданню допомоги біженцям з боку неурядових організацій, що непропорційно порушує їхні права, які гарантуються статтею 11 Європейської конвенції з прав людини та іншим міжнародним законодавством.

Згідно з новим законопроектом, злочинами вважатимуться друк брошур з інформацією для біженців, надання їм їжі та юридичної допомоги.

Законопроект назвали на честь американського філантропа з угорським корінням Джорджа Сороса, який спонсорує громадську організації, що допомагають мігрантам. 

агадаємо, фонд американського філантропа угорського походження Джорджа Сороса «Відкрите Суспільство» припинив роботу свого офісу в угорській столиці Будапешті.

Раніше повідомлялось, що в разі прийняття законопроекту «Зупинити Сороса» угорське відділення переїде до Берліну.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який у своїй риториці неодноразово висував звинувачення Соросу, заявив, що буде радий закриттю фонду. За його словами, діяльність «Відкритого Суспільства» сприяє масовій імміграції проти волі угорського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: