Венедіктова наймала «лобістів Путіна», аби вони її розкрутили в Америці? (документ)

Венедіктова наймала «лобістів Путіна», аби вони її розкрутили в Америці? (документ)
Генеральний прокурор  Ірина Венедіктова
Фото: Главком

До того, як очолити Офіс генпрокурора, Венедіктова збиралась «на оглядини» до США

Ірана Венедиктова, до того, як стала генпрокурором, планувала скористатись послугами американських лобістів, які раніше працювали на Росію. Про такі плани нинішньої генпрокурки свідчать дані з офіційного реєстру «іноземних агентів» в Сполучених Штатах – FARA.

Залученням американських лобістів до просування інтересів Венедіктової мали займатися троє українських піар-консультантів - Катерина Одарченко, Тімур Чмерук, Сергій Клець.

Підписант угоди з американської сторони - Майкл Капуто. У його біографії йдеться, що він долучався до роботи над передвиборчими кампаніями президента США Дональда Трампа та лідера країни-агресора Володимира Путіна.

Біографія Капуто з Вікіпедії (для перегляду натисніть на зображення)

«Один з документів був підписаний між маловідомою організацією «ПолітА» і Zeppelin Communications.  Сума угоди між «ПолітА», підписантом якої вказана безпосередньо політтехнолог Катерина Одарченко, та американськими лобістами становить 1 долар США, хоча мінімальна вартість таких послуг обраховується десятками тисяч доларів США. Це явне порушення американського законодавства», - приходить до висновку юрист Олександр Лємєнов.

Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальну справу порушено на підставі заяви Лео ЛеросаВитяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальну справу порушено на підставі заяви Лео Лероса

 

Експерт також звертає увагу, що українські лобісти (Одарченко, Чмерук та Клець), до послуг яких вдалась Венедіктова, мають неоднозначну репутацію. Зокрема, вони мають акаунти на вебсайті телеканалу одіозного політика, кума президента РФ Путіна Медведчука 112.ua.

Візит Венедіктової до США так і не відбувся. Сталось це через ситуацію з пандемією. А от її українські піарники, за даними «Главкома», досі перебувають у Вашингтоні.

Як відомо, FARA – реєстр, створений на основі закону від 1938 року, коли США прямо боролися з нашестям радянських агентів. У реєстрах лобісти публічно демонструють, які саме і чиї інтереси, а також скільки коштів запропоновано за відповідні послуги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: