Китай приховав реальні масштаби пандемії коронавірусу, - розвідка США

Китай приховав реальні масштаби пандемії коронавірусу, - розвідка США
У доповіді американської розвідки йдеться, що статистика Китаю є підробленою: публічна звітність Китаю щодо заражень і смертей навмисно занижена.

Публічна звітність Китаю щодо заражень і смертей в країні навмисно занижена, вважають у США

Влада Китаю приховала справжню кількість заражених і померлих в країні внаслідок спалаху коронавірусу. Про це пише Bloomberg.

За даними видання, таку інформацію надало в секретному звіті Білому дому американське розвідувальне агентство.

Повідомляється, що публічна звітність Китаю щодо заражень і смертей навмисно занижена. У доповіді американської розвідки йдеться, що статистика Китаю є підробленою.

Видання відзначає, що в більшості країн зі значно меншою кількістю населення випадків зараження і смертей від коронавірусу в рази більше, ніж у Китаї, звідки почався спалах COVID.

Крім Китаю, низка західних політиків неодноразово звинувачували у спотворенні статистики заражень коронавірусом Росію, Іран, Індонезію і особливо Північну Корею, яка досі не повідомила про жоден випадок інфікування.

Кілька днів тому держсекретар США Майк Помпео загострив свою критику щодо Китаю. За словами Помпео, правляча Комуністична партія КНР приховує інформацію, необхідну для запобігання нових заражень.

Раніше Помпео заявляв, що Китай, Росія та Іран поширюють дезінформацію про коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: