Вибори в окупованому Криму не легітимізують російську владу - Freedom House

Вибори в окупованому Криму не легітимізують російську владу - Freedom House

«Вибори, що відбулися в Росії, а також в окупованому нею Криму, не легітимізують російську владу на українській території», - заявили в організації

Міжнародна неурядова організація Freedom House вважає, що вибори 18 вересня, в тому числі на території окупованого Росією Криму, в Державну Думу РФ не легітимізують російську владу на українській території. Про це йдеться в заяві Freedom House у відповідь на проведення Росією виборів в Держдуму в Криму.
«Вибори, що відбулися в Росії, а також в окупованому нею Криму, не легітимізують російську владу на українській території», - сказав віце-президент по програмам надання допомоги в надзвичайних ситуаціях і багатостороннім ініціативам Роберт Герман.
Він також додав, що голосування на виборах не було вільним і справедливим.
«Це «голосування» було яким завгодно, але тільки не вільним і справедливим. Жителі Криму не могли вирішувати ні хто виграє вибори, ні хто стане нібито їх представниками», - зазначив він.
Раніше в доповіді Freedom House «Свобода у світі – 2016» організація привласнила анексованому Росією Криму рейтинг «невільний». Рівень дотримання політичних прав на півострові Freedom House оцінив в 7 балів, а громадянські свободи - в 6, при тому, що 7 - це найгірша оцінка з можливих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: