Вибух у центрі столиці можуть перекваліфікувати на теракт

Вибух у центрі столиці можуть перекваліфікувати на теракт
Фото: Главком

Зібрані на місці вибуху матеріали направлять на експертизу, за результатами якої буде ухвалене остаточне рішення щодо кваліфікації події

За фактом вибуху автомобіля Toyota Camry в центрі Києва, внаслідок якого загинула людина та ще двоє громадян отримали поранення, правоохоронці проводять усі необхідні першочергові заходи.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

«Після оцінки всіх наявних доказів, і в разі встановлення додаткових обставин, буде направлено звернення до органів прокуратури щодо перекваліфікації кримінального провадження, відкритого за ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене суспільно небезпечним способом), – на статтю 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)», - йдеться в повідомленні поліції. 

Наразі на місці вибуху авто працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки.

Співробітники поліції проводять огляд прилеглої території та пошкодженого транспортного засобу, опитують свідків, збирають речові докази.

У подальшому вилучені зібрані матеріали направлять на експертизу, за результатами якої буде ухвалене остаточне рішення щодо кваліфікації події, наголошують у поліції.

Нагадаємо, сьогодні біля вулиць Басейна і Велика Васильківська стався вибух автомобіля, авто повністю знищене.

Поліція повідомила, що внаслідок вибуху авто в центрі Києва загинув чоловік, постраждала жінка. За попередньою інформацією, постраждала жінка та дитина не були родичами загиблого.

ЗМІ повідомили, що загинув Тимур Махаурі, член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який воював у зоні АТО.

За попередніми ознаками, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією МВС, загиблий мав зв’язки з кримінальними колами.

Дивіться фоторепортаж з місця вибуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: