Вибух в Австрії призведе до скорочення транзиту газу через Україну

Вибух в Австрії призведе до скорочення транзиту газу через Україну
Газотранспортна система України

«Укртрансгаз» взаємодіє з європейськими операторами, «Газпромом» та ENTSOG для оперативного врегулювання надзвичайної ситуації та стабілізації транспортування газу європейським споживачам

Вибух на газорозподільній станції поблизу Баумгартена в Австрії приведе до тимчасового скорочення транзиту газу через Україну за словацьким напрямком. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

«Водночас імпорт блакитного палива зі Словаччини забезпечується згідно з планом у середньодобовому режимі 22 млн куб. м. Очікується незначне зменшення надходження газу в Україну за угорським напрямком. Обмеження імпорту газу з країн ЄС або його тимчасове припинення буде компенсоване українським споживачам за рахунок збільшення відбору з вітчизняних ПСГ», - йдеться в повідомленні.

В «Укртрансгазі» зазначили, що компанія активно взаємодіє з європейськими операторами, «Газпромом» та ENTSOG для оперативного врегулювання надзвичайної ситуації та стабілізації транспортування газу європейським споживачам.

У свою чергу оператор ГТС Словаччини Eustream повідомив, що транспортування через Баумгартен тимчасово обмежено, проте на роботу інших точок приєднання це не вплинуло.

Як повідомляв «Нафтогаз України», вибух на газоперекачувальній станції у Баумгартені не вплине на забезпечення газом українських споживачів.

Як повідомлялося, потужний вибух стався вранці 12 грудня на найбільшій газорозподільній станції Австрії поблизу міста Баумгартен. Після вибуху спалахнула пожежа.

За останніми даними, в результаті вибуху загинула одна людина, у 20 осіб незначні ушкодження, стан одного пораненого – дуже важкий.

Австрія поки припинила поставки газу через станцію в Баумгартені до інших європейських країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: