Відкрито ще одну кримінальну справу проти екс-міністра Клименка

Відкрито ще одну кримінальну справу проти екс-міністра Клименка
Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко

Правоохоронці отримали докази, що Клименко під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості нашої держави

Співробітники Служби безпеки України задокументували нові докази причетності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці отримали додаткові матеріали, що колишній посадовець під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості нашої держави», - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних співробітниками СБУ матеріалів Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 17 листопада 2017 року розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України.

Санкції статі передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії. 

Як відомо, Клименка підозрюють у причетності до злочинної організації Януковича, діяльність якої спричинила тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України) та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадуємо, що наприкінці липня Генеральна прокуратура повідомила, що сума арештованого майна Клименка та його афілійованих компаній сягає 6 млрд грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: