Відомий мовознавець назвав типові помилки на ЗНО з української мови

Відомий мовознавець назвав типові помилки на ЗНО з української мови

Олександр Авраменко розповідає про помилки випускників на іспиті з української мови та літератури

Сьогодні, 24 травня, відбувається ЗНО з української мови та літератури. Це єдиний іспит, який обов’язковий для усіх майбутніх абітурієнтів.  На допомогу  учасникам тестування прийшов  відомий український мовознавець, автор понад п'ятдесяти підручників та посібників з української мови й літератури, теле- та радіоведучий Олександр Авраменко, який є членом Експертної комісії із затвердження правильних відповідей тестів ЗНО.

На передодні іспиту, фахівець провів онлайн-консультацію, де учні могли задати будь-які запитання і отримати на них відповіді. Цю консультацію подивилось за добу десятки тисяч користувачів.

Також Олександр Авраменко назвав «Главкому»  три найтиповіші помилки на тестуванні з української мови та літератури, які повторюються з року в рік. Мовознавець радить випускникам обов’язково перевірити свою робота на  наявність таких хиб. «Перше – це тавтологія, повтор того самого слова або спільнокореневого в одному реченні чи у двох сусідніх. Друге – чергування «у» - «в», «і» - «й»: наприклад, «учитель» чи «вчитель», «у нього» чи «в нього». Третє – розділові знаки. Багато пропускають чи ставлять зайві», - підсумував Авраменко.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Олександр Авраменко: ЗНО - це одне із небагатьох великих завоювань незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: