Відсьогодні Білорусь може бути використана для нападу РФ на Україну - експерт

Відсьогодні Білорусь може бути використана для нападу РФ на Україну - експерт
Російські військові в Білорусі

Кремль отримав легітимну основу для такої диверсії проти України

Республіка Білорусь дала згоду надати ряд військових об'єктів в інтересах регіонального угруповання військ, а фактично для використання Росією, в тому числі для нападу на Україну. Так директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак прокоментував інформаційному агентству «Главком» рішення Ради міністрів Білорусі схвалити проект програми Союзної держави «Удосконалення об'єктів військової інфраструктури, що плануються до спільного використання в інтересах забезпечення регіонального угруповання військ (сил) Республіки Білорусь і Російської Федерації». Відповідна постанова № 935 підписана 6 грудня ц.р.

Бадрак зазначив, що, це, звісно, не означає, що Кремль обов’язково скористається такою можливістю, але на цьому етапі поступки Мінська Москва використовуватиме для залякування українців та збільшення тиску на офіційний Київ та на західні столиці. Експерт нагадав, що рішення використовувати свої ЗС за межами РФ Москва також прийняла восени 2009 року, а скористалася в 2014 році під час агресії проти України.

Директор ЦДАКР впевнений, що до завершення президентських виборів масштабної воєнної кампанії РФ проти України не відбудеться, хоча «сезон полювання на українських військовиків Путін вже розпочав, і не тільки на лінії зіткнення на сході України». 

Експерт додав, що Кремлю вкрай вигідно втягнути у війну Білорусь, і тепер він отримав легітимну основу для такої диверсії.

Як відомо, проект програми був представлений Міністерством оборони Білорусі і узгоджений із зацікавленими центральними органами державного управління. Міністерству оборони РБ нині доручено внести в установленому порядку названий проект програми на розгляд Ради міністрів Союзної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: