Вікіпедія змінила написання назви столиці України

Вікіпедія змінила написання назви столиці України
Вікі використовує варіант написання, який більш поширений в авторитетних джерелах

Відкрита онлайн-енциклопедія використовує найпоширеніший варіант написання в авторитетних джерелах

Загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія Вікіпедія змінила транслітерацію назви Києва і тепер буде писати Kyiv замість російськомовної версії Kiev. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Новина, щоб ранок став дійсно добрим. Україна взяла штурмом один з останніх укріплених бастіонів неправильного написання нашої столиці “Kiev” у всесвітній мережі. Відтепер Вікіпедія пише Kyiv, а не Kiev!» – йдеться в повідомленні.

За словами Кулеби, складність полягала в тому, що Вікі просто використовує той варіант написання, який більш поширений в авторитетних джерелах.

«Багаторазові доводи українців, що він неправильний, не діяли — у відповідь пояснювали, що це суто технічне питання кількості згадок. Але вода камінь точить, а ініційована МЗС кампанія #KyivNotKiev точить світовий інформаційний простір. І от, нарешті, Kyiv став популярнішим в авторитетних джерелах за «Kiev». Це чудовий результат довготривалих зусиль багатьох людей», – додав міністр.

Нагадаємо, МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine у жовтні 2018 року розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

Міжнародна асоціація повітряного транспорту - міжнародна неурядова організація, до якої належать 290 авіакомпаній зі 117 країн світу.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: