Викрита банда, яка вербувала українців для переправлення нелегальних мігрантів

Викрита банда, яка вербувала українців для переправлення нелегальних мігрантів
Фото з відкритих джерел

У Середземному морі правоохоронні органи Греції затримали українську яхту, якою перевозили 57 мігрантів

У Середземному морі затримано українську яхту з майже 60 мігрантами.

Про це 11 жовтня повідомляє Держприкордонслужба України.

«Як встановили оперативні співробітники Держприкордонслужби, за останні два роки для здійснення переправлення нелегальних мігрантів морським шляхом було завербовано щонайменше 12 громадян України», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що викрите злочинне угруповання, до складу якого входили громадяни Іраку, Сирії, Туреччини, Італії та Греції.

«Злочинці залучали до незаконної діяльності за кордоном українців. Наші співвітчизники виступали в ролі виконавців переправлення нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції та Італії морським шляхом маломірними яхтами. Наразі відомо про щонайменше 12 громадян України, мешканців Полтавської, Одеської та Донецької областей», - заявили у Держприкордонслужбі.

Повідомляється, що в результаті вжитих спільних заходів Держприкордонслужби та Європолу у Середземному морі в Каламакському морському регіоні Паліовуна правоохоронні органи Греції затримали українську яхту, якою перевозили 57 мігрантів. Члени екіпажу судна – троє українців.

«Наступного дня в аеропорту Афін правоохоронці затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років, у тому числі в останньому випадку, передавав завербованих громадян України за кордон, де їх у подальшому втягували у вказану протиправну діяльність», - говориться у повідомленні.

«Слід зазначити, що у даній злочинній схемі громадяни України, які здійснювали безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності. Їх вербували та відправляли за кордон для втягнення у подальші злочини. У більшості випадків для спонукання українців до вчинення протиправної діяльності застосовувалися шахрайські методи переконання, їм не доводилася справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах та у 100% випадків не повідомлялися негативні наслідки в разі їх затримання правоохоронними органами», - додали у Держприкордонслужбі.

Тривають слідчі дії, кінцевою метою яких стане притягнення до кримінальної відповідальності осіб, у тому числі іноземних громадян, причетних до втягнення українських громадян у злочинну діяльность за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: