«Він сповнений рішучості йти до кінця». Аскольд Куров поділився враженнями від зустрічі з Сенцовим

«Він сповнений рішучості йти до кінця». Аскольд Куров поділився враженнями від зустрічі з Сенцовим
Олег Сенцов

Російський кінематографіст пояснив, чому не став відмовляти Сенцова від голодування

Олег Сенцов не збирається припиняти голодування. Про це Главкому повідомив режисер Аскольд Куров, який нещодавно відвідав політичного в'язня у північній російській колонії. За словами Курова, Олег Сенцов рішуче налаштований у своєму прагненні привернути таким чином увагу усього світу до проблеми політичних в'язнів. Аскольд Куров стверджує, що з часу їхньої останньої з Сенцовим зустрічі, український режисер зовсім не змінився.

«Та людина, яку я побачив в Лабитнангі - це той же Олег Сенцов. Він лише став більш жорстким, на нього вплинуло ув’язнення, адже це одна з найсуворіших колоній в Росії. Він не здався, він не пригнічений, він не в депресії, у нього немає сумнівів і коливань, він сповнений рішучості йти до кінця»,- пояснює Куров.

Також режисер додав, що під час зустрічі з Олегом Сенцовим вони говорили абсолютно про все окрім голодування, ця тема була негласним табу для них обох. Куров запевняє, що не збирався відмовляти Сенцова від голодування, адже це було обдумане і важливе рішення українського режисера. «Він до нього готувався. Зараз його якось відмовляти, коливати його рішучість, було б з мого боку зрадою», - пояснює Куров.

Нагадаємо, що Олег Сенцов, який наразі перебуває в колонії суворого режиму у місті Лабитнангі на півночі Росії, вже місяць тримає голодування, до якого він поступово готувався, аби кульмінація цього протесту припала на початок Чемпіонату світу з футболу, який країна-агресор прийматиме з 14 червня.

Детальніше в інтерв'ю «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: