Військові припускають, що на арсенал у Калинівці могли скинути вибухівку з безпілотника

Військові припускають, що на арсенал у Калинівці могли скинути вибухівку з безпілотника

Фото: соцмережі
Калинівка після вибуху на складах боєприпасів

«Постові доповіли про звук в небі, потім почалися підриви снарядів, які стояли на вулиці. Це підтверджено - працював безпілотник, і це терористичний акт»

Одна з версій пожежі на військових складах поблизу Калинівки у Вінницькій області полягає у тому, що диверсанти могли скинути підривний пристрій з безпілотника. Про це повідомив прес-офіцер Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Сергій Місюра на своїй сторінці у Facebook.

«Саме головне, що це точно диверсія. У зв'язку з цим, через наші розвіддані ще з 25 числа в Вінницькій області під видом антитерористичних навчань були проведені обшуки і переслідування диверсійних груп. Так, це діло не однієї людини. І два дні проходили пошуки і ведення цих груп. Основна маса була визначена, їхні цілі - і були затримані. Основна маса, але не всі. Тому одна група і змогла доправити на безпілотнику підривний пристрій», - повідомив він.

«Постові доповіли про звук в небі, потім почалися підриви снарядів, які стояли на вулиці. Це підтверджено - працював безпілотник, і це терористичний акт», - вказав Місюра.

Також він повідомив, що основна маса «потрібних нам» снарядів знаходиться в підземних бункерах. «Вони не постраждали (є інформація про 1 пошкоджений бункер, але це не точно), і значить всі ті боєприпаси також не постраждали», - додав він.

З його слів, розривається «велика кількість танкових снарядів і 120 мм мін, які були розташовані на вулиці».

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: