Військовий призов в окупованому Криму: до лав армії РФ покликали 1,7 тисяч людей

Військовий призов в окупованому Криму: до лав армії РФ покликали 1,7 тисяч людей
Призовники до російської армії

Військкомати відрапортували про 80% виконання плану

Військкомати анексованого Криму більш ніж на 80% виконали план весняного призову до російської армії. Як повідомляє прес-служба Південного військового округу Міністерства оборони Росії, станом на 23 червня понад 1,7 тисяч кримчан прибули до частин Збройних Сил для проходження військової служби.

Раніше 21 червня в Міноборони Росії повідомили, що для проходження служби в Чорноморському флоті прибуло понад 1,7 тисячі новобранців, або приблизно 65% від загальної кількості призовників.

Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) вважає, що Кремль порушує міжнародні норми, кличучи жителів анексованого Криму на військову службу до Збройних сил Росії. Про це йдеться в опублікованій доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, присвяченій ситуації з правами людини в країні.

Раніше повідомлялося, що під час весняної призовної кампанії 2017 року в анексованому Криму на військову службу в Росію планують направити близько двох десятків жителів півострова.

У січні 2017 року в підконтрольному Кремлю уряді Криму заявили, що в результаті військових призовів 2015-2016 років на службу до російської армії направили понад 4 тисячі кримчан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: