«ВКонтакте» використовують для впливу на мігрантів у Німеччині - дослідження

«ВКонтакте» використовують для впливу на мігрантів у Німеччині - дослідження

Дослідження підтвердило наявність зв'язку між німецькими правими радикалами та політизованими онлайн-групами мігрантів з колишніх радянських республік

Російська соціальна інтернет-платформа «ВКонтакте» стала засобом впливу на мігрантів, які проживають у Німеччині.

Такі висновки оприлюднила у вівторок, 10 липня, у Берліні група німецьких дослідників незалежного Центру з питань Східної Європи та міжнародних досліджень (ZOiS), повідомляє DW.

«За даними дослідників, ця соціальна мережа просто рясніє онлайн-групами, метою яких є вплинути на вихідців з колишнього СРСР, котрі проживають у Німеччині», - йдеться у повідомленні.

Трапляються суто політичні групи, що в деяких питаннях, як наприклад, події та конфлікт в Україні, обстоюють виключно позицію російського керівництва, кажуть дослідники. Крім того, дослідження підтвердило наявність зв'язку між німецькими правими радикалами та політизованими онлайн-групами мігрантів з колишніх радянських республік.

Також виявилося, що німецькі політичні акаунти у «ВКонтакте» - майже виключно правопопулістські та праворадикальні. Але можна знайти й такі, котрі обстоюють позиції, близькі до точки зору опозиційної в Німеччині Лівої партії, що нерідко виступала проти конфронтації з Росією через конфлікт в Україні.

Під час дослідження враховувалася не лише поведінка окремих користувачів найбільшої російської соцмережі, а й дані про взаємодію груп та офіційних сторінок різних установ і організацій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: