Влада Італії продовжила дію карантину: подробиці

Влада Італії продовжила дію карантину: подробиці
В Італії продовжили дію карантину
Фото: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Карантин в Італії триватиме до 3 травня

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив про продовження дії карантинних заходів у країні, введених для запобігання поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Так, під час прес-конференції очільник італійського уряду заявив, що карантин в Італії буде продовжено до 3 травня.

«Ми продовжимо обмежувальні заходи до 3 травня, важке, але необхідне рішення, за яке я беру на себе всі політичні обов'язки», - наголосив він.

«Крива заражень посилає нам позитивні сигнали. Прийняті нами заходи дають хороші результати. Але ми не можемо дозволити собі перекреслити всі вжиті кроки щодо стримування вірусу. Нам необхідно зробити ще одне зусилля і продовжити виконувати прийняті раніше норми щодо дотримання соціальної дистанції, щоб до 3 травня почати поступовий вихід з надзвичайного стану», - підкреслив Конте.

Всупереч очікуванням, прем'єр не дав «зелене світло» на відновлення діяльності підприємств, що працюють в індустріальному секторі.

Проте, з 14 квітня будуть відкриті книжкові магазини, магазини для дітей і новонароджених.

Нагадаємо, в Італії знову зафіксували збільшення смертності від коронавірусу, за добу померли 610 осіб. Всього на цей час в країні хворіють 96 877 осіб. Одужали за весь час епідемії 28 470 осіб, з них 1979 - за минулу добу.

Крім того, раніше прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що у разі подальшого зниження захворюваності коронавірусом уряд буде готовий частково послабити карантинні обмеження до кінця квітня. Таку заяву було зроблено після того, як за минулу добу в країні від коронавірусу одужали 2099 осіб, що є рекордним показником за час пандемії.

Загалом у світі, станом на 10 квітня, коронавірусом інфікувалися понад 1,6 млн жителів планети. Кількість смертельних випадків наближається до 100 тис.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: