Росія масово жене вчителів на окуповані території України

Росія масово жене вчителів на окуповані території України
Найбільший дефіцит вчителів зафіксовано у Південному федеральному окрузі (4,8%)
фото з відкритих джерел

У більшості федеральних округів РФ у 2021-2022 роках сформувався дефіцит вчителів

Влада Росії сотнями заманює педагогів із різних регіонів працювати на окуповані території, обіцяючи зарплату в районі 200 тис. російських рублів на місяць. Про це повідомляє The Insider.

У більшості федеральних округів РФ у 2021-2022 роках сформувався дефіцит вчителів, педагогічних працівників та керівників шкіл, йдеться у звіті РАНХіГС на базі даних Міносвіти.

Загалом у Росії кількість відповідних вакансій перевищує кількість зайнятих у цій сфері співробітників на 3,1%. Найбільший дефіцит зафіксовано у Південному федеральному окрузі (4,8%).

Нагадаємо, російські загарбники починають відправляти вчителів на роботу в школи тимчасово окупованого Донбасу. Десант вчителів формується в Бурятії і Новосибірській області.

До слова, що в окупованому раніше росіянами Криму колаборантське керівництво взагалі пропонує перестати викладати англійську мову, оскільки нинішні кримські школярі «ніколи не побувають у Лондоні».

Нагадаємо, Кабінет міністрів рекомендував школам розпочати навчальний рік 1 вересня, а університетам — 15 серпня, за винятком перших курсів. 

Раніше повідомлялося, що з навчальної програми українських шкіл вилучать твори російських та радянських авторів. Відтепер українські школярі не вивчатимуть творчість Олександра Пушкіна, Івана Крилова, Антона Чехова, Михайла Лермонтова, Михайла Булгакова, Льва Толстого, Івана Тургенєва, Івана Буніна, Осипа Мандельштама, Віктора Некрасова, Олександра Блока, Федора Достоєвського, Олександра Грибоєдова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: