Внутрішнє споживання товарів у КНР відстає від очікувань влади

Внутрішнє споживання товарів у КНР відстає від очікувань влади
Очікувалося, що сфера роздрібної торгівлі в КНР виросте за минулий місяць на 8,8% у порівнянні із листопадом 2017 року

Споживання не стимулюють належним чином і податкові пільги

Статистика щодо роздрібної торгівлі в КНР за листопад 2018 року показує сповільнення в даному секторі економіки. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Так за минулий місяць корпоративне і приватне споживання нараховувало 3,52 трлн юанів. В жовтні 2018 року цей показник був 3,55 трлн юанів. Тим самим у порівнянні із листопадом 2017 року сфера роздрібної торгівлі зросла лише на 8,1%.

Очікувалося, що сфера роздрібної торгівлі в КНР виросте за минулий місяць на 8,8% у порівнянні із листопадом 2017 року. Окрім цього із врахуванням інфляції показники росту даного сектору економіки в КНР минулого місяця склали лише 5,8% у порівнянні із листопадом минулого року. 

Влада КНР розраховувала на те, що внутрішнє споживання дозволить компенсувати негативні економічні наслідки від торгівельної війни із США. Для цього в жовтні 2018 року в КНР було введено нове правило щодо збільшення до 5 тисяч юанів порогу оподаткування особистих доходів. Такий крок на думку китайської влади мав би стимулювати населення країни більше витрачати на споживання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: