Волинського екс-прикордонника, який брав хабарі за вирубку лісу, оштрафували на 25,5 тис.

Волинського екс-прикордонника, який брав хабарі за вирубку лісу, оштрафували на 25,5 тис.

Обвинувачений уклав на угоду про визнання винуватості, щоб уникнути більш важкого покарання

Рокитнівський районний суд Рівненської області визнав винним колишнього начальника відділу прикордонної служби «Березове» ІІІ категорії Луцького Прикордонного загону Держприкордонної служби Олександра Марійчука за ч.1 ст.368, ч.2 ст.369-2 КК України («Одержання неправомірної вигоди», «Зловживання впливом») і призначив покарання у вигляді штрафу на суму 25,5 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 10 грудня.

Обвинуваченого екс-прикордонника взяли на вимаганні і одержанні хабарів на загальну суму 11 тис. грн за нестворення перешкод у здійсненні господарської діяльності одному громадянину, який здійснював вирубку та перевозив деревину в прикордонному районі. Вказані кошти передавалися двома траншами.

Наприкінці липня цього року Марійчук уклав з прокурором військової прокуратури Рівненського гарнізону угоду про визнання винуватості. У ній він беззастережно та повністю визнав себе винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.1  ст.368, ч.2 ст.369-2 КК  України.        

Сторони також узгодили покарання за вчинене колишнім прикордонником кримінальне правопорушення, визначивши штраф у розмірі 25,5 тис. грн з позбаленням права обіймати посади пов'язані з виконанням адміністративно-господарських обов'язків та організаційно-розпорядчих функцій у військових частинах та підрозділах Державної прикордонної служби України строком на три роки.

Своїм вироком Рокитнівський районний суд затвердив вказану угоду про визнання винуватості.

Нагадаємо, що ч.1  ст.368 ККУ передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

За ч.2 ст.369-2 КК  України світить покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі від двох до п'яти років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: