Волкер: Газопровід з Росії в обхід України є повністю політичним проектом

Волкер: Газопровід з Росії в обхід України є повністю політичним проектом
Курт Волкер

«Північний потік 2» - великий механізм впливу на Євросоюз, зазначив Волкер

Проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину в обхід України «Північний потік 2» є повністю політичним проектом, а не комерційним.

Про це на «Українському ланчі» в межах 54-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки у Мюнхені заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань Україні Курт Волкер, відповідаючи на питання голови «Нафтогазу України» Андрія Коболєва.

Глава «Нафтогазу» спитав, чи можуть США запровадити санкції проти Росії, щоб завадити будувати газопровід (оскільки представники Німеччини відхрестилися від відповідальності, пославшись на комерційну складову та рішення окремих компаній), та що має зробити український народ, щоб переконати Сполучені Штати ввести обмежувальні заходи.

«По-перше, я хочу сказати, «Північний потік 2» це повністю політичний проект, а не комерційний. Якщо ви хочете робити комерційний проект, то ви знайдете найдешевший механізм, щоб постачати газ, але це не найдешевший варіант. Я думаю, що це великий механізм впливу на Євросоюз», — сказав Волкер.

Він наголосив, що у разі вживання заходів щодо газопроводу потрібно бути дуже обережними, щоб не було конфлікту інтересів.

«Якщо Євросоюз хоче диверсифікувати енергетичний ринок, він має враховувати, що немає інших джерел передачі газу. Я вважаю, що ми маємо правильно судити про ідею санкцій третьої країни. Ми ведемо бізнес з якоюсь країною і Євросоюз це ухвалив, ми маємо бути дуже обережні, бо інакше це будуть спільні інтереси США і Євросоюзу», — додав Волкер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: