Волкер закликав Україну не продовжувати воєнний стан

Волкер закликав Україну не продовжувати воєнний стан

Волкер назвав атаку росіян в Керченській протоці «незаконною претензією на морські територіальні води»

Фото: прес-служба ВР

За словами Волкера, у січні в Конгресі США буде заслуховуватись інформація щодо виділення наступних 125 млн. дол. військової допомоги Україні

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати в Україні дію воєнного стану.

Про це він сказав на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Волкер зазначив, що для США є абсолютно зрозумілим і прозорим той факт, що російська атака у Керченській протоці на українські кораблі була повністю незаконна, повідомляє прес-служба парламенту.

«Це була незаконна претензія на морські територіальні води. Незаконним було блокування і захоплення кораблів та моряків», - підкреслив він.

«Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію», - заявив Волкер, водночас зауваживши, що дуже важливо не продовжувати у часі дію воєнного стану і дотримуватись демократичних принципів.

Він додав, що у січні в Конгресі США буде заслуховуватись інформація щодо виділення наступних 125 млн. дол. військової допомоги Україні. «У Америки є бажання підтримати Україну у її намірах зміцнити оборону на морі, берегової лінії і повітряної оборони», - сказав Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що найближчим часом США можуть оголосити про нові поставки зброї в Україну.

Також він повідомив, що Вашингтон може ввести нові антиросійські санкції через інцидент з українськими моряками в Керченській протоці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: