Впливовий черкаський митник чесно показав свої мільйони і тепер має проблеми з прокуратурою

Впливовий черкаський митник чесно показав свої мільйони і тепер має проблеми з прокуратурою
Роман Крутяк

Реальні доходи Крутяка, за даними органів ДФС, протягом 2014-2015 років становили 14 тис. грн.

Прокуратура Черкаської області одержала тимчасовий доступ до документів першого заступника начальника Черкаської митниці ДФС Романа Крутяка, які знаходяться у володінні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Придніпровського районного суду Черкас від 26 жовтня.

Правоохоронці відкрили проти Крутяка кримінальне провадження за ч. 2 ст. 368-2 КК України («Незаконне збагачення»). Силовиків зацікавила готівка митника, яку він задекларував за 2015 рік. Зокрема, за відомостями е-декларації, Крутяк зберігає на руках $85 тис., 30 тис. євро і 300 тис. грн.  

Прокуратура проаналізувала, що Роман Крутяк за час своєї трудової діяльності працював лише на державній службі і, відповідно, до отриманих відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків ДФС України про суми виплачених доходів із січня 2005 року до червня 2017 року включно, не міг заробити стільки готівки. Так, за відомостями податкової, його доходи за 2014-2015 роки становили лише 14 тис. грн.

Як повідомляли ЗМІ, інспектор Львівської митниці, яка показала 14 тис. грн доходу в 2016 році, купила автомобіль за 646 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: