ВПС США можуть не дорахуватися третини винищувачів F-35

ВПС США можуть не дорахуватися третини винищувачів F-35
Винищувач F-35

Витрати на обслуговувати та застосування F-35 можуть скласти 1,1 трлн. доларів

Військово-повітряні сили США можуть бути змушені відмовитися від планів закупити 590 винищувачів п’ятого покоління F-35. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Всього плани передбачають на сьогодні закупівлю 1763 машин. Проте, якщо не буде скорочено на 38% витрати на утримання і проведення операцій за участю F-35, від нинішніх планів ВПС США будуть змушені відмовитися.

Пентагон заявляє про те, що взяв під контроль ситуацію із ціноутворенням під час закупівель винищувачів п’ятого покоління для ВПС, а також Корпусу морської піхоти і Військово-морського флоту США.

Проте витрати на обслуговування і застосування F-35 можуть скласти за підрахунками вражають 1,1 трлн. доларів до 2070 року.

Раніше командування Військово-повітряних сил (ВПС) США опублікувало ролик під назвою «Заклик до дій», де було продемонстровано якими будуть ВПС у 2030 році. 

Також повідомлялося, що авіаносець класу Німіц USS Abraham Lincoln (CVN 72) завершив процес виконання стандартизаційних процедур, які дозволяють кораблю приймати і використовувати палубний варіант нового винищувача п’ятого покоління – F-35C.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: