Втручання РФ у вибори в США: генпрокурор Сешнс під присягою заперечив зв’язки з росіянами

Втручання РФ у вибори в США: генпрокурор Сешнс під присягою заперечив зв’язки з росіянами
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс

Твердження про змову з РФ генпрокурор США назвав «жахливою й огидною брехнею»

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс категорично заперечив будь-які контакти та розмови, пов'язані з виборами, з російськими офіційними посадовцями під час президентської виборчої кампанії минулого року.

Про це він заявив під присягою під час слухань у Комітету з питань розвідки Сенату США у вівторок, повідомляє «Укрінформ».

«Дозвольте мені чітко заявити: я ніколи не зустрічався та не мав жодних розмов з будь-якими російськими чи іноземними офіційними особами в контексті будь-якого типу втручання в будь-яку кампанію чи вибори», - зачитав свою заяву Сешнс.

Водночас, він додав, що не знає про подібного роду розмови з боку будь-якої особи, пов'язаної з кампанією Трампа.

«Твердження, що я брав участь в якійсь змові, або що я був обізнаний про якісь змови з російським урядом, щоб нанести шкоду цій країні (США- ред.), якій я служив з честю понад 35 років, або ж підірвати цілісність нашого демократичного процесу, є жахливою й огидною брехнею», - наголосив чинний генпрокурор США.

Відповідаючи на уточнюючі запитання щодо зустрічі з посолом Росії Сергієм Кисляком під час одного із закритих заходів в готелі Mayflower, де виступав Трамп, Сешнс зазначив, що не пам'ятає там присутності російського дипломата.

2_08

«Я не пам'ятаю цього. Але я розумію, що він (посол Кисляк – ред.) там був, тобто я не маю сумнівів, що він там був присутній, насправді я недавно бачив відео, як він входив до кімнати», - зауважив Сешнс.

Він також додав, що на цьому заході він хотів послухати перше звернення з питань зовнішньої політики Дональда Трампа.

Нагадаємо, ФБР намагається визначити ступінь взаємодії інших членів кампанії Трампа з російським послом під час заходу. Розслідуванням у займається спеціальний прокурор, призначений кілька тижнів тому.

Джефф Сешнс під час слухань у Сенаті перед його призначенням на посаду генпрокурора заявив, що не мав контактів з представниками російського уряду. Натомість пізніше з'ясувалося, що він принаймні один раз зустрічався з російським послом Сергієм Кисляком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: