Яценюк: Голосування за закон про реінтеграцію Донбасу - тест на відданість національним інтересам

Яценюк: Голосування за закон про реінтеграцію Донбасу - тест на відданість національним інтересам
Арсеній Яценюк підтримує законопроект №7163 про реінтеграцію окупованих територій

Яценюк наголосив, що закон про реінтеграцію Донбасу потрібен для оборони країни

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк очікує, що сьогодні «всі українські політики поставлять правду та Україну вище, ніж власні амбіції, дріб’язкові непорозуміння чи інтереси спонсорів». Про це він наголосив у своєму дописі на Facebook, коментуючи заплановане на 16 січня голосування в парламенті законопроекту №7163 про реінтеграцію окупованих територій.

«16 січня Верховна Рада має пройти принциповий тест на відданість національним інтересам - народним депутатам належить ухвалити законопроект №7163 про реінтеграцію окупованих територій», - написав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що парламент «мусить нарешті чітко закріпити правові оцінки»: «Росія - агресор. Бойові дії на Донбасі - не внутрішній конфлікт, а оборонна війна з Росією. Крим і Донбас - окуповані росіянами».

«Законодавче визнання цих фактів поширить на Кремль міжнародно-правові обов’язки окупанта», - написав лідер «Народного фронту».

Такий закон, підкреслив він, потрібен для оборони країни, розширення міжнародних санкцій проти Кремля, для мирного процесу й відшкодування збитків за збройну агресію та окупацію.

«Очікую, що всі українські політики поставлять правду та Україну вище, ніж власні амбіції, дріб’язкові непорозуміння чи інтереси спонсорів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте також статтю: Реінтеграція чи узурпація. Що збираються ухвалити депутати?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: