Як жити на саму зарплату? Українські чиновники знайшли вихід

Як жити на саму зарплату? Українські чиновники знайшли вихід

З початку року сім посадовців різних рівнів стали мільйонерами завдяки подарункам своїх родичів

Із початку року більше сотні чиновників з низькою офіційною зарплатою отримали від своїх близьких десятки мільйонів гривень. Про це свідчать дані з реєстру електронних декларацій, йдеться у статті «Главкома» «Мільйон у подарунок. Як чиновники живуть на саму зарплату»

Найбільшого поширення це явище набуло серед керівної ланки правоохоронних та контролюючих структур: деякі представники отримували у подарунок навіть більше мільйона гривень.

З початку року одразу сім чиновників різних рівнів стали мільйонерами завдяки щедротам своїх близьких. З них – два помічники судді, два податківці, прокурор, поліцейський та посадова особа харківської міськради. Кожний отримав у подарунок мільйон гривень і більше. Загалом приблизно 130 чиновників різних рівнів з початку року отримали понад 30 мільйонів гривень. На це вказує аналіз двох сайтів: офіційного реєстру електронних декларацій, а також неофіційного проекту команди журналіста Дениса Бігуса declarations.com.ua.

Топ-30 найбільших грошових подарунків для державних службовців

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Приміром, начальник Поліського відділення Вишгородської податкової інспекції Сергій Обушевський отримав два мільйони гривень у подарунок від матері. Отримавши кошти, податківець купив квартиру площею 122 кв. м за 1,7 млн гривень у Броварах. « Іншого виходу, як прийняти подарунок від матері, у родини податківця не було. Минулого року подружжя Обушевських офіційно не заробило й 100 тисяч гривень», йдеться у статті.

Як повідомлялось, через недостовірні дані у фінансово-майнових звітах державних службовців та незаконне збагачення Національне антикорупційне бюро вже відкрило понад 30 справ.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Мільйон у подарунок. Як чиновники живуть на саму зарплату». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: