Японці виступають проти об’єкту ПРО Aegis Ashore на території своєї префектури

Японці виступають проти об’єкту ПРО Aegis Ashore на території своєї префектури

В Японії планують розмістити два об’єкти протиракетної оборони Aegis Ashore

Мешканцям префектури Акіта не подобається, що об’єкт буде знаходитися біля міста із населенням в 308 тисяч осіб

Уряд Японії активно вивчає можливість розміщення одного із двох запланованих об’єктів протиракетної оборони Aegis Ashore на території префектури Акіта.

Про це повідомляє видання The Japan Time.

Мова йде про створення об’єкту ПРО на полігоні Сухопутних сил самооборони Японії. В такому випадку комплекс Aegis Ashore буде знаходитися за 3 км від офісу префекта і за 5 км від залізниці.

Інший такий же комплекс ПРО планують розмістити в префектурі Ямагучі. Відповідні об’єкти повинні бути готові до 2021 року. На той же час Японія планує отримати до 8 есмінців із потенціалом ПРО, які будуть озброєні перехоплювачами SM-3 Block IIA.

Проте в самій префектурі Акіта людям не подобається те, що об’єкт Aegis Ashore буде розташований в безпосередній близькості до міста із населенням в 308 тисяч осіб. На сьогодні проти створення об’єкту ПРО вже виступили 16 різноманітних спілок жителів префектури.

Наявність такого об’єкту також може ускладнити евакуацію людей похилого віку для надання медичної допомоги повітрям. Місцевих мешканців також хвилює можливий негативний вплив електромагнітного випромінювання радара на електроніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: