YouTube може піти з Росії

YouTube може піти з Росії

У РФ хочуть прийняти закон про обмеження частки іноземних власників аудіовізуальних сервісів з професійним контентом

Відеохостинг YouTube може піти з території Росії, якщо буде прийнято закон про обмеження частки іноземних власників аудіовізуальних сервісів з професійним контентом. Про це повідомляє газета «Коммерсант»з посиланням на правовий комітет Медіакомунікаційного союзу та інші джерела.

«Під поняття «організатор аудіовізуального сервісу» підпадає YouTube, де користувачі розміщують в тому числі контент власного виробництва. Прийняття законопроекту може призвести до уходу YouTube з території Росії», - пише газета.

Відеохостинг має як професійний, так і призначений для користувача контент, проте на даному етапі не існує способу щодо розмежування одного від іншого, уточнюють можливі причини уходу YouTube джерела «Комерсанта». Крім того, прийняття закону може спричинити за собою збільшення додаткових витрат на створення додаткової інфраструктури, вважає джерело.

Минулого тижня депутати Держдуми РФ Шамсаїл Саралієв (Єдина Росія) і Андрій Луговий (ЛДПР) внесли на розгляд Держдуми законопроект, який вводить обмеження в 20% на іноземне володіння онлайн-кінотеатрами і встановлює для них цілу низку обмежень. Законопроект передбачає обмеження діяльності іноземного капіталу (іноземного контролю) над організаторами аудіовізуальних сервісів, які відвідують щодня протягом місяця понад 100 тис. інтернет-користувачів на території РФ, або який призначений переважно для користувачів, що знаходяться на території одного регіону РФ, і чия аудиторія щодня протягом місяця становить понад 20 тис. громадян. Такі онлайн-кінотеатри будуть підлягати включенню до спеціального реєстру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: