Юрист розповів, в яких випадках можна не платити за парковку

Юрист розповів, в яких випадках можна не платити за парковку
Платна парковка

Не завжди, де є знак «платна парковка», її оператори мають право брати гроші

Якщо платна парковка не обладнана паркоматом, то за неї можна не платити. У цьому впевнений керуючий партнер Suprema Lex Віктор Мороз.

«Відсутність паркувального автомата означає невідповідність парковки правилам, що пред'являються до обладнання парковок, отже, це дозволяє водієві законно не оплачувати паркування», - заявив юрист в коментарі «Главкому».

Також, за словами Віктора Мороза, якщо в Києві у оператора паркування відсутній договір з «Київпарктранссервісом», його робота нелегальна. А це означає, що і гроші такий оператор збирати немає права.

«Київрада визначила «Київпарктранссервіс» єдиним оператором з паркування транспортних засобів, стягнення паркувального збору та виготовлення єдиних абонементних талонів з паркування автомобільного транспорту. Тому відсутність у оператора паркування договору з «Київпарктранссервісом» означає нелегальність парковки і відсутність у оператора підстав для стягнення паркувального збору. У разі, якщо на такий парковці вимагатимуть оплату, є всі підстави для виклику поліції», - резюмував представник Suprema Lex.

Нагадаємо, в липні цього року «Київпарктранссервіс» опублікував список парковок, які не уклали договір з державною компанією. І на той момент фактично працювали незаконно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: