З 2018 року всі першокласники навчатимуться за новим стандартом

З 2018 року всі першокласники навчатимуться за новим стандартом

До масштабного запровадження стандарту повинні пройти перепідготовку понад 22 тис. вчителів

З 2018 року по новому державному стандарту початкової освіти вчитимуться всі першокласники в країні.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила сьогодні на нараді з питань підготовки до нового навчального року, повідомляє comments.ua.

У нараді взяв участь прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«До масштабного запровадження стандарту повинні пройти перепідготовку понад 22 тис. вчителів. Зараз йде доопрацювання модельного курсу для цих вчителів, а також розробка дистанційній складової їх навчання. Але слід пам’ятати, що досить істотна частина обов’язків по організації перепідготовки ляже на плечі інститутів післядипломної педагогічної освіти (ІППО), що знаходяться під керівництвом місцевих органів», – пояснила Гриневич.

Міністр попросила представників місцевих органів влади взяти під патронат ІППО і допомогти їм в цьому питанні. Також Гриневич зазначила, що більшість областей відповідально поставилися до підготовки початкових класів в 100 школах, які будуть пілотувати новий держстандарт початкової освіти.

«Хочу подякувати керівництву Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернівецької та Одеської областей, які змогли на сто відсотків виконати всі необхідні приготування до старту пілота нового стандарту. Є області, які не так відповідально поставилися до цього питання», – зазначила Гриневич. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: