З осені членів НАЗК можуть повністю замінити. Рішення за парламентом

З осені членів НАЗК можуть повністю замінити. Рішення за парламентом
Наталія Севостьянова

У разі прийняття пропонованого Мін’юстом законопроекту склад НАЗК буде повністю змінено шляхом нових конкурсів

Міністерство юстиції не наполягає на прийнятті Верховною Радою саме поточної редакції розробленого ним законопроекту, який покликаний виправити недоліки у роботі Національного агентства з питань запобігання корупції, і готове співпрацювати із усіма зацікавленими сторонами для його зміни, які б дозволили у кінцевому рахунку перезавантажити Агентство. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції, голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК.

За її словами, першим етапом обговорення пропонованого Мін’юстом документу стане розгляд його в профільному комітеті.

«Перед тим, як потрапити до зали, проект повинен пройти через профільний комітет. Він для нас - перша платформа. Ми беремо участь у засіданнях, готові обґрунтовувати свою позицію. І ми маємо там підтримку, тому що комітет також незадоволений роботою НАЗК, неодноразово викликав представників Агентства, але так і не почув від них відповіді, чому все не так працює. Ми не кажемо, що єдиний правильний вихід із цієї ситуації - наш законопроект. Якщо в парламенті буде бажання його доповнити, змінити - ми тільки за. Головне – результат», - сказала вона.

Севостьянова зазначила, що у разі прийняття у вересні даного законопроекту склад НАЗК буде повністю змінено шляхом нових конкурсів.

«У різних проектах є різні пропозиції. Наш пропонує зберегти діючу комісію, щоб оперативно провести відбір. Ми навіть ставимо термін - не довше двох місяців. За цей час комісія має заповнити ці посади. В інших проектах пропонуються певні зміни до комісії: когось вивести, когось ввести. Робити прогнози щодо роботи парламенту в Україні дуже важко. До літніх канікул було десь п’ять засідань антикорупційного комітету, коли ми чекали, що вони рекомендують цей законопроект. І завжди першим питанням у порядку денному поставали вибори аудитора НАБУ, і на цьому завершувалися всі інші, бо починалися сварки і дискусії. Можливо, НАЗК поступово перезавантажиться шляхом обрання нових членів. От зараз оберемо двох, може, хтось із діючих вирішить піти - оберемо заміну. Може, це буде швидше і краще, щоб не робити такий стрес, коли одного дня не стане всього керівництва, а наступного дня з'явиться інше. Будемо слідкувати за розвитком ситуації», - зазначила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: