Захід, користуючись необережністю Росії, втягує її у конфлікт у Сирії – експерт

Захід, користуючись необережністю Росії, втягує її у конфлікт у Сирії – експерт
Мохаммад Фараджаллах, головний редактор сайту «Україна по-арабськи»
Фото: 5 канал

Це війна, яку російська економіка просто не може витягнути, зазначив Мохаммад Фараджаллах

Війна у Сирії дуже дорого обходиться російській економіці, і це вигідно Заходу. Таку думку висловив в інтерв’ю «Главкому» Мохаммад Фараджаллах, головний редактор сайту «Україна по-арабськи».

«Путін хотів, аби світ став багатополярним. Окрім того, у нього не було виходу після кризи на Донбасі і анексії Криму. Він же хотів також показати, що не тільки у США «Голлівуд», а й Росії є що показати… Війна у Сирії дуже дорога. Це війна, яку російська економіка просто не може витягнути. До цього слід додати те, що росіяни набули собі багато ворогів, вони мають дуже вразливий Кавказ тощо. Такі розклади вигідні Заходу, який користується необережністю Росії і втягує її у конфлікт», – сказав Фараджаллах.

Оскільки ця війна виявилася довготривалою, то експерт висловив сумнів, що росіяни надаватимуть своїм союзникам у Сирії таку ж підтримку, як США надають своїм. «Ми прекрасно пам’ятаємо іракську кризу, коли Жириновський був у Багдаді і кричав, що «ми не дамо нікому прибрати Саддама Хусейна». Але потім його (Хусейна) самі ж зливали», – нагадав Фараджаллах.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трамп в ніч проти 7 квітня віддав наказ завдати удару по авіабазі в Сирії. 59 ракет класу Tomahawk було випущено з американського корабля в Середземному морі.

Удари було спрямовано проти баз сирійських ВПС, закритих ангарів, заправної і логістичної інфраструктури, бункерів зі зброєю, систем ППО і радарів.

Повідомлялося, що військові бази в Сирії, де розміщуються російські війська, не потрапили під ракетний удар США.

Представник США в ООН Ніккі Гейлі не виключила, що США завдадуть ще ударів по військовій інфраструктурі режиму Башара Асада у Сирії.

Альянс союзників президента Сирії Башара Асада, до якого входять Росія та Іран, погрожує застосувати силу у відповідь на «будь-який перетин червоної лінії» в Сирії, незалежно від того, хто це зробить.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: