Jeep Grand Cherokee за 10 тис. грн - це нормально? Верховний суд заступився за прокурора Фістера

Jeep Grand Cherokee за 10 тис. грн - це нормально? Верховний суд заступився за прокурора Фістера

Закарпатський прокурор, родину якого задаровують нерухомістю і машинами теща і тесть, відбив нападки НАЗК та інспекції ГПУ

Верховний суд визнав протиправним та скасував рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДК) про дисциплінарне стягнення щодо прокурора Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області Олександра Фістера.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення суду від 12 березня.

Прокурором Фістером зацікавилася Генеральна  інспекція Генпрокуратури, яка виявила певні невідповідності у його електронній декларації за 2016 рік. Згідно з нею, дружина прокурора Віра Фістер набула нерухомого майна на загальну суму 2,8 млн. грн, а донька Юлія Фістер стала власницею майна вартістю 685,1 тис. грн.

Крім цього, дружина прокурора за 10 тис. грн купила Jeep Grand Cherokee, 2013 року випуску. При цьому, відповідно до розрахунків вартості транспортних засобів, розміщених на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, середньоринкова вартість автомобіля такої марки становить 691,1 тис. грн.

12_14Колектив Тячівської прокуратури

Під час службового розслідування Фістер пояснив, що низку нерухомості дружині та доньці подарували його теща і тесть. Що стосується позашляховика Jeep, то його за 10 тис. грн було придбано у матері дружини.

Верховний суд з’ясував, що 30 червня 2017 року Національне агентство з питань запобігання корупції доручило своєму заступнику голови Руслану Радецькому  провести з повну перевірку е-декларації Фістера за 2016 рік. Того ж місяця прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальне провадження за фактом подання прокурором Фістером завідомо недостовірних відомостей (ст. 366-1 ККУ).

«Національне агентство з питань запобігання корупції у листі від 10 серпня 2017 року звертало увагу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурів на те, що відповідно до Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, строк здійснення повної перевірки декларації становить 60 календарних днів з дня прийняття рішення про проведення перевірки і у разі необхідності може бути продовжено на 30 календарних днів. Національне агентство з питань запобігання корупції не затверджувало та не надсилало до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів обґрунтований висновок, який би свідчив про порушення прокурором Фістером вимог законодавства у сфері запобігання корупції. Таким чином, суд дійшов висновку, що КДК при прийнятті рішення про притягнення позивача до дисциплінарної відповідальності діяв не у межах повноважень, що визначені у законі», - вважає суд.

Як повідомляли ЗМІ, Генпрокуратура перевіряє факт причетності керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області на предмет зловживання своїм службовим становищем з метою особистого збагачення, систематичного одержання неправомірної вигоди за покривання протиправної діяльності у сфері грального бізнесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: