Законного механізму для обмеження пересування Онищенка немає - НАБУ

Законного механізму для обмеження пересування Онищенка немає - НАБУ
dsnews.ua

Щодо народного депутата правоохоронні органи також не можуть проводити будь-які негласні слідчі дії

Поки що немає жодного законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу пересування народного депутата Олександра Онищенка, оскільки Верховна Рада ще не розглянула подання Генпрокурора про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешту. Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

«Якими б мотивами не керувався Олександр Онищенко, виїжджаючи закордон та розповсюджуючи неправдиву інформацію про своє місцезнаходження, наразі не існує жодного законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу його пересування. У відповідності до чинного законодавства, щодо народного депутата правоохоронні органи не можуть проводити будь-які негласні слідчі дії (спостереження, прослуховування тощо) чи затримувати його без згоди Верховної Ради», - йдеться у повідомленні.

У НАБУ наголосили, що поки з Онищенка не буде знято депутатську недоторканість, будь-які закиди на адресу НАБУ в тому, що його не затримали або йому «нібито дали втекти» є неприпустимими.

Нагадаємо, народний депутат України Олександр Онищенко підозрюється у зловживанні службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Як повідомлялось, Генпрокурор Юрій Луценко підписав та направив до ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: