Затримання Марківа в Італії: Нацгвардія зробила заяву

Затримання Марківа в Італії: Нацгвардія зробила заяву

НГУ разом з МЗС та Генеральною прокуратурою України обіцяє докласти максимум зусиль щодо надання допомоги Марківу

На даний момент старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого 30 червня 2017 року начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року. Про це сказано у заяві Нацгвардії, яку оприлюднила прес-служба НГУ.

«На даний момент старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки. Офіційної інформації щодо затримання Віталія Марківа до Національної гвардії не надходило», - зазначається в заяві.

Українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ, підкреслили в Нацгвардії.

НГУ разом з МЗС та Генеральною прокуратурою України обіцяє докласти максимум зусиль щодо надання допомоги нацгвардійцю.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї. Імені затриманого не називають.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

За словами Єніна, Генпрокуратура здивована затриманням Марківа. Він повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: