Затримання в Італії Віталія Марківа: Геращенко не виключив причетності російських спецслужб

Затримання в Італії Віталія Марківа: Геращенко не виключив причетності російських спецслужб
Ймовірно, Італія не поінформувала Україну щодо розшуку Марківа

Марків приїхав до Італії навідати маму, і його затримали

Спецслужби РФ могли посприяти затриманню в Італії українського військовика Віталія Марківа. Про це заявив радник глави МВС, нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна» . За його словами, Марків приїхав до Італії навідати маму, і його затримали.

«Вся ця історія дуже погано тхне і схожа на чергову російську провокацію. Справа в тому, що в батальйоні ім. Кульчицького не було мінометів, з яких можна було б вразити італійського фотокореспондента... Італійські правоохоронці повинні надати Україні інформацію, де чітко розписано, які докази у них є... Ми припускаємо, що, швидше за все, це російська провокація, що спецслужби РФ передали до Італії якісь надумані документи, на підставі яких італійці завели кримінальну справу», - сказав він.

Нардеп зазначив, що, ймовірно, Італія не поінформувала Україну щодо розшуку Марківа, і додав, що у нього немає точної інформації з цього приводу.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї. Імені затриманого не називають.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

За словами Єніна, Генпрокуратура здивована затриманням Марківа. Він повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: