Завтра Верховний суд розглядатиме справу щодо засекречення декларацій СБУ

Завтра Верховний суд розглядатиме справу щодо засекречення декларацій СБУ

«Сподіваємося, що цього разу Верховний суд зрештою винесе фінальний вирок у цій справі», - заявила юрист Центру протидії корупції Олена Щербан

У середу, 24 жовтня, Верховний суд України в черговий раз розгляне касаційну скаргу Центру протидії корупції на рішення першої та апеляційної інстанцій у справі щодо засекречення декларацій працівників Служби безпеки України.

Про це повідомляється на сайті Центру протидії корупції.

«Сподіваємося, що цього разу Верховний суд зрештою винесе фінальний вирок у цій справі, адже з СБУ ми судимося фактично півтора роки в трьох судових інстанціях - і нічого нового від Служби не чуємо. Ми вважаємо, що це змова між НАЗК та СБУ для затягування цього судового процесу, адже очевидно вони не хочуть рішення суду», - заявила юрист Центру протидії корупції Олена Щербан.

Нагадаємо, у вересні суд оголосив перерву, щоб представники НАЗК змогли ознайомитись із поясненнями СБУ та надати інформацію, чи НАЗК здійснювало перевірку декларацій СБУшників. У суді представники НАЗК заявили, що їм невідомо, чи агентство таку перевірку робило.

Антикорупціонери мають намір в судовому порядку змусити СБУ розсекретити інформацію з декларацій і відомості про зміни майнового стану керівництва та слідчих, а також визнати незаконними створення Службою власної системи обробки та зберігання декларацій.

У разі якщо відповідне рішення не винесе Верховний суд, активісти звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: