Поліція затримала голову правління банку «Михайлівський» за розкрадання майже мільярда гривень

Поліція затримала голову правління банку «Михайлівський» за розкрадання майже мільярда гривень
Фото forbes.net.ua

Голові правління банку було повідомлено про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності

Правоохоронці затримали у столиці голову правління банку «Михайлівський», повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

У повідомленні не називається ім'я підозрюваного, однак головою правління банку «Михайлівський» є Ігор Дорошенко.

Як сказано в повідомленні, йому було повідомлено про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. «Службовцю інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ст. 218-1 Кримінального кодексу України», - відзначили в прокуратурі.

Повідомляється, що затриманий разом з невстановленими досудовим слідством особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників. Зокрема, зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на підставі незаконного договору перерахував 870 млн грн на рахунок фіктивного підприємства.

Зараз готується клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, триває слідство.

Раніше повідомлялося, що поліція проводить 25 обшуків удома і в автомобілях фігурантів справи щодо банку «Михайлівський».

Нагадаємо, 23 травня правління Нацбанку віднесло банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. У грудні 2015 р. банк був визнаний проблемним через ризикову діяльність. У травні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк на один місяць.

Пізніше глава НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що керівнику банку «Михайлівський» Ігорю Дорошенку і власнику Віктору Поліщуку загрожує до п'яти років позбавлення волі. Вона розповіла, що в банку намагалися незаконно збільшити обсяг гарантованих вкладів ФГВФО, а також переоформили 111 тис. кредитів, виданих приватним особам, на свою компанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: