Зеленський: настане день, коли Крим повернеться до України

Зеленський: настане день, коли Крим повернеться до України
У ніч із 17 на 18 травня на будівлі Офісу президента було розміщено світлову проєкцію, що символізує солідарність українського та кримськотатарського народів
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент: кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, зберуться за одним столом, щоб разом промовити: За вашу й нашу свободу!

Президент Володимир Зеленський заявив, що вірить, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Таку заяву він зробив в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Офісу президента у Facebook.

Президент наголосив, що ранок у 1944-му називають трагічним світанком у житті кримськотатарського народу.

«Лише через понад 40 років вони отримали змогу повернутися додому. Здавалося, всі лиха позаду. Та у 2014 році внаслідок анексії Криму багато українців і кримських татар були змушені знову покинути свою землю», – зазначив він.

Зеленський вважає, що настане той день, коли кримські татари та українці повернуться до рідних домівок.

«Ми віримо, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, зберуться за одним столом, щоб разом промовити: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу і нашу свободу!», - зазначив він він.

Як повідомлялося, 18 травня в Україні - День боротьби за права кримськотатарського народу. Відзначається щороку у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Завтра, 18 травня, низка телеканалів у межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн» транслюватиме для учнів середніх і старших класів спеціальний урок, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, вже затверджені, і опублікував їх список.

До слова, сьогодні, 17 травня, в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: