Зеленський назвав помилкою відкликання посла Грузії та виключив дзеркальні кроки

Зеленський назвав помилкою відкликання посла Грузії та виключив дзеркальні кроки
Володимир Зеленський зазначив, що між Україною і Грузією зберігаються хороші відносини

Президент України сподівається зберегти гарні відносини з Грузією

Президент України Володимир Зеленський вважає помилкою відкликання посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе через призначення Михайла Саакашвілі до Національної ради реформ. Про це він заявив в ході візиту до Луганської області.

Зеленський зазначив, що між Україною і Грузією зберігаються хороші відносини.

«Ми, незважаючи ні на що не будемо відкликати нашого посла до України, тому що відносини між нашими країнами триваліші ніж будь-яке керівництво... Мені здається, що це помилка грузинської сторони. Після консультацій всі сторони зрозуміють, що кадрова політика кожної держави стосується тільки цієї держави і громадян, які в ній живуть. Щоб нікого не ображати, я думаю, це наша політика. Пан Саакашвілі є громадянином України ... а я є президентом України, який призначив його», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський Саакашвілі призначив головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ. До цього передбачалося, що він стане віце-прем'єром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

Сьогодні стало відомо, що Грузія відкликала посла з Києва через призначення Саакашвілі. Офіційний Тбілісі був проти будь-яких його призначень, оскільки колишній президент Грузії засуджений у своїй країні.

Натомість міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Грузія не може давати вказівки Україні в питаннях про призначення Михайла Саакашвілі на будь-які посади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: