Зеленський назвав травневі свята викликом у боротьбі з коронавірусом

Зеленський назвав травневі свята викликом у боротьбі з коронавірусом
Карантин в Україні продовжили до 11 травня 
Фото: Нацполіція

Президент сподівається, що великих скупчень людей на травневі свята не буде

Наступним викликом щодо розвитку ситуації з пандемією Covid-19 після Великодня будуть травневі свята, під час яких треба уникати великих скупчень людей.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на щоденній нараді з представниками уряду та правоохоронних органів, повідомляє пресслужба глави держави.

Як зазначалося на нараді, порівняно велика кількість захворілих за останню добу – 467 осіб – може бути відлунням Великодніх свят. За динамікою поширення захворюваності в лідери виходить Миколаївщина, де за добу зафіксували 41 новий випадок.

«Система відстежування поширення епідемії у нас налагоджена добре. Систему допомоги ми постійно покращуємо. Наступним нашим викликом будуть травневі свята. Сподіваюся, ми пройдемо їх спокійно, без великих скупчень людей», – сказав Зеленський.

До слова, за попередніми даними українського уряду, минулими вихідними, на які припало свято Воскресіння Христового, українські храми відвідало 140 тис. громадянЗазначимо, що в Україні минулого року, за даними МВС, у великодніх богослужіннях взяли участь понад 6,7 млн громадян.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у випадку, якщо парафіяни, які перебували у храмі найближчим часом захворіють на Covid-19, отцям загрожують різні міри покарання. За словами Геращенка, якщо хтось з прихожан захворіє або помре – це може бути умовний термін, позбавлення волі або штраф.

Як повідомлялось, поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі Російської православної церкви в Україні на Тернопільщині.

Також поліція також порушила кримінальну справу через недотримання карантину у Святогірській лаврі

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 квітня, схвалив проєкт постанови про продовження дії карантину до 11 травня 2020 року.

Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: