Уряд стверджує, що цього року Великодні служби відвідало у 50 разів менше людей

Уряд стверджує, що цього року Великодні служби відвідало у 50 разів менше людей
У Святогірській Свято-Успенській лаврі на Великодню службу зібралися понад 300 людей

Минулого року на Великдень до церкви пішли майже 7 млн громадян, цього року, за даними уряду, біля 140 тис.

За попередніми даними уряду, минулими вихідними, на які припало свято Воскресіння Христового, українські храми відвідало 140 тис. громадян. Про це «Главкому» стало відомо від джерела у Кабінеті міністрів.

Зазначимо, що в Україні минулого року, за даними МВС, у великодніх богослужіннях взяли участь понад 6,7 млн громадян. «Станом на 12:00 у 14,6 тис. культових споруд відбулися богослужіння, участь у яких узяли понад 6,7 млн громадян. Найчисельніші культові відправи пройшли у Львівській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях», - йшлося у повідомленні МВС за 28 квітня 2019 року.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у випадку, якщо парафіяни, які перебували у храмі найближчим часом захворіють на Covid-19, отцям загрожують різні міри покарання. За словами Геращенка, якщо хтось з прихожан захворіє або помре – це може бути умовний термін, позбавлення волі або штраф.

Як повідомлялось, поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі Російської православної церкви в Україні на Тернопільщині.

Також поліція також порушила кримінальну справу через недотримання карантину у Святогірській лаврі

Нагадаємо, напередодні головного християнського свята МВС та релігійні конфесії визначили формат відзначання Великодня: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція буде доступна для всіх.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква закликала українців іти до церкви на Великдень.

Як повідомлялось, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків (з них у дітей - 25, у медиків – 64),  це на 154 випадки більше ніж учора. За добу одужали - вісім чоловік, померли – 10.

Нагадаємо, летальність від коронавірусної хвороби Covid-19 у людей віком від 50 років в Україні становить 5,1%. Люди із супутніми захворюваннями мають вищий ризик розвитку ускладнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: