Зеленський з гумором відповів на петицію про свою відставку

Зеленський з гумором відповів на петицію про свою відставку

Зеленський зауважив, що Конституція України чітко визначає умови, за яких Президент країни має залишити свою посаду

Президент Зеленський розповів, що втомлюється «у старому офісі з привидами комунізму в шафах», але в цілому непогано почувається

Президент Володимир Зеленський надав відповідь на електронну петицію № 22/053360-еп «За відставку Президента України Володимира Зеленського».

Відповідь Зеленського 6 червня оприлюднена на сайті глави держави.

Він зауважив, що Конституція України чітко визначає умови, за яких Президент країни має залишити свою посаду.

«Їхній перелік зазначений у статті 108 Основного Закону нашої з вами держави.
Отже, «повноваження Президента України припиняються достроково у
разі:
1) відставки;
2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я;
3) усунення з поста в порядку імпічменту;
4) смерті».
З об’єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду відповідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу», - заявив Зеленський.

«По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів Президента України та підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звісно, втомлююсь (особливо у старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано почуваюся. І планую й надалі підтримувати добру фізичну форму», - повідомив президент.

«З іншого боку, хочу запропонувати вам вимагати у народних депутатів України якомога швидшого голосування за проект Закону «Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)», який був поданий мною до Верховної Ради 29 травня. Підтримка народними обранцями цього законопроекту, яким я починаю боротьбу за зняття недоторканності з усіх без винятку посадовців та процес жорсткого очищення влади від старих корумпованих політиків, дасть змогу вам домагатися моєї відставки у законний, а головне - реальний спосіб», - зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що петиція про відставку президента  Володимира Зеленського зібрала понад 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду главою держави - як звернення відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: