Зеленського починає «роз'їдати» влада, – психолог

Зеленського починає «роз'їдати» влада, – психолог
Президент України Володимир Зеленський

На думку експерта, президент починає демонструвати певні маркери поведінки, які показують статусність

Невербальний психолог Валентин Кім проаналізував для «Главкому» поведінку глави держави під час спілкування з пресою в першу річницю вступу на посаду.

«Він (Зеленський – «Главком») вимагає поваги до себе. Однією з перших його фраз була «будь ласка, давайте не говорити по телефону, давайте будемо поважати одне одного», хоча насправді він мав на увазі «поважати мене», – робить висновок психолог.

Друге питання Зеленському ставив видавець Дмитро Гордон. І ще до того, як він озвучив запитання, президент пожартував, мовляв, «наш спецагент» (натяк на ролик Гордона, де він стверджує, що записані ним інтерв’ю з сепаратисткою та колабораціоністкою Наталею Поклонською та терористом Ігорем Гіркіним – це спецоперація, спланована разом із СБУ, – «Главком»). Це була його реакція на скандал навколо двох останніх інтерв’ю, які зробив Гордон, із кримською зрадницею Наталією Поклонською та терористом Ігорем Гіркіним. Гордон виправдувався, що діяв узгоджено зі спецслужбами, які цього не підтвердили. «Розумієте, у даному випадку жарт – це демонстрація влади. Жартує той, у кого більше повноважень, над тим, у кого менше повноважень. Вихована людина, яка має владу, не потребує такого ствердження своєї влади», – трактує поведінку Зеленського фахівець.

Психолог помітив, що під час перепалки з журналісткою «Ньюзван» Зеленський пустився берега: сказав, що, мовляв, коли він 20 років тому починав працювати на телебаченні, вона була ще дитиною. Підтекст – «я старший за тебе, отже, вимагаю поваги». Ще один приклад – його спілкування з представником команди розслідувачів «Бігус.інфо», коли глава держави дозволяв собі фрази «Вам смішно це?» і випад «дуже незалежний пан Бігус». «Це вже відверте хамство. Звисока, зі статусної позиції», – зазначає експерт і робить висновок про зростання нетерпимості до критики, хоча Зеленський полюбляє повторювати про своє спокійне ставлення до неї.

«Зеленський не усвідомлює, що його починає роз’їдати влада, що він морально деградує», – резюмує експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: