Земельна реформа. Рада дозволила онлайн-торги

Земельна реформа. Рада дозволила онлайн-торги
Торги землею проходитимуть у три раунди
Фотоз відкритих джерел

Фермери теж зможуть торгуватися: великі ділянки будуть ділити на менші.

Верховна рада схвалила ще один законопроект для завершення земельної реформи – №2195. Він дозволяє продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Про це йшлося на засіданні ВР.

До другого читання законопроекту подали 776 правок. За документ проголосували 272 парламентарії.

Відповідно до закону, торги державною землею будуть тільки онлайн. Подача документів, реєстрація, участь передбачені з будь-якої точки; інформація про аукціон і лоти буде розміщуватися відразу в інтернеті. Однак до завершення аукціону інформація про учасників є конфіденційною.

Організатори не зможуть зловживати правами учасників. Торгуватися зможуть не менше двох осіб. Фермери теж зможуть торгуватися: великі ділянки будуть ділити на менші.

Гарантійний внесок становить від 30% від стартової ціни. Торги проходитимуть у три раунди: один раунд – одне підвищення ставки. Мінімальний крок – не менше 1% від стартової ціни лота.

Раніше парламент ухвалив у другому читанні законопроект №2194. Він дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

Цей закон парламентарії розглядали з 16 березня, через що робота ВР була заблокована, і інші питання нардепи розглядали на позачергових засіданнях.

На початку лютого комітет парламенту з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту прийняти проект закону №2195 у другому читанні.

Нагадаємо, в Україні хочуть скасувати інститут постійного землекористування для всіх категорій осіб, включаючи рядових громадян. Такий інститут передбачає право довічного володіння земельною ділянкою, але забороняє вільно розпоряджатися нею – продавати або здавати в оренду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: